con-marina.reismee.nl

Relax dagje

Vanmorgen om 5 uur opgestaan om te gaan vissen. Op de pier aangekomen kwam het zonnetje al uit de zee opgestegen. Tot 8.30 uur gevist, diverse beten gehad en 1 vis eraan gehad tot dat hij net voor het binnen halen eraf viel. Mijn buurman kreeg een behoorlijke aanbeet en moest alle zeilen bijzetten om de vis bij zich te houden. Na ongeveer 30 tot 40 minuten te hebben geworsteld kwam de vis eindelijk boven, het bleek een kleine haai te zijn van zo'n 1.30mtr. De haai werd voorzichtig van de haak ontdaan en weer terug gezet. Geweldig mooi om dit zien. Vanmiddag lekker op het strand gelegen, grote wandeling gemaakt en natuurlijk gezwommen in het 28gr warme water. Morgen vroeg gaat de reis door naar Cape Tribulation waar wij tot zondag zullen verblijven. Zondag moeten wij de camper inleveren ?

Van Townsville naar Palm Cove

Vanmorgen vroeg uit de veren 400 km voor de boeg. Onderweg weer veel suikerriet en bananenplantages gezien. Het werd tijdens de rit steeds groener, veel palmbomen en andere mooie bomen. Langs de kant weer vele gesneuvelde kangaroes gezien en een zeer grote zwart/bruine slang. Tijdens de rit nog aangegaan bij Hinchinbrook, een geweldige view. Na een korte pauze daar door naar Cardwell waar de Spa Pool te zien is. Aangekomen in Cardwell op zoek naar de Spa Pool, deze ligt in een groot bosgebied in de bergen. Aangekomen bij de Spa Pool enkele fotos gemaakt, zeer mooi daar en nog even in het water geweest. Nabij de Spa Pool ligt ook nog Dead Horse Creeke, dus nu we er toch zijn deze ook even meegenomen. Ook een zeer mooie rustgevende plek. Na deze onderbreking door naar Palm Cove. Omstreeks 14.00 uur waren wij in Palm Cove en hebben ons laten in checken. Zeer mooie camping met alle faceliteiten en bijna aan het strand. Na een korte wandeling over de camping op naar het strand. Bij de camping ligt een pier die de zee in gaat, hier zaten enkele personen te vissen. Na effe te hebben gekeken stuk over het strand gelopen. Zwemmen kon alleen in een bepaald afgezet stuk omdat er krokodillen zijn gespot aan het strand. Aan het strand lagen ook nog enkele winkeltjes en restaurantjes waar we iets hebben gedronken en vanavond iets gaan eten. Terug op de camping heb ik me een hengel gehuurd en aas gekocht, morgenvroeg de pier op en een paar uurtjes vissen.

Van Airlie Beach naar Townsville

Vanmorgen omstreeks 7.30 uur weggereden vanuit Airlie Beach naar Townsville, een rit van 285 km. De rit was vrij rustig, onderweg emoes, zeer veel roofvogels en helaas ook weer veel aangereden kangaroes gezien. Hier liggen de kangaroes op straat zoals bij ons een konijnen worden aangereden. In de route zag je zeer veel suikerriet plantages en veel boomgaardes met mango's. We hebben een tussenstop gehad in Bowen, deze plaats staat bekend om zijn mango's. Omstreeks 12.00 uur aangekomen in Townsville. Beetje de omgeving verkend en een camping gezocht. Wij zij beland op The Lakes Holiday Park, daar was een zwembad bij aangezien de temperatuur al naar 33 gr was opgelopen. Wij wilden graag Magnetic Island aandoen maar vanwege de tijd die wij door de regen hebben verloren gaat het hem niet worden helaas. Morgen widen we eigenlijk door naar Cape Tribulation, route van 480 km. We zullen zien wat de dag brengt maar hebben plek ingelast bij Palm Cove mocht het niet gaan lukken. Morgen nieuwe avonturen ?

Vissen op zee

Vanmorgen om 6.50 uur opgehaald door Fishing Charters. Na 10 minuten rijden was ik in de haven waar de boot klaar lag. Direct de boot op en uit gevaren. Na een 45 min te hebben gevaren waren we op de eerste plek aangekomen, dus hengel in de hand aas eraan en vissen. Het was er 65 meter diep. Na 5 min de eerste aanbeet en ja hoor een Trevelly van rond de 4 kilo. Vanwege de stroming moet de schipper zich regelmatig verplaatsen. Dus naar de volgende spot, ook hier na enkele minuten beet, een brim zoals ze hier zeggen. Na nog enkele malen ons te hebben verplaatst zijn we naar ondieper water gegaan, net aan de buitenkant van een rif. Hengel het water in en direct weer vis. Hier heb ik er nog 5 stuks gevangen in diverse soorten, maten en kleuren. Zo mooi gekleurde vis niet normaal. Heb enkele fotos kunnen maken maar het ging te snel af en toe, vis eraf en weer inwerpen. Tijdens de trip ook nog dolfijnen gezien, zeeschilpadden, jagende tonijn en 2 visarenden. Geweldig wat een mooi water en natuur.

Dagtocht Whitesunday's

Zo daar gaan we, om 8.10 uur komt het busje ons halen die ons naar de haven zal brengen alwaar we op de boot Whitsunday Bullet zullen opstappen om naar de Whitesunday eilanden te gaan. Om 9 uur varen we uit, de zee is vrij kalm en het is al 27 gr buiten. Eerst gaan we bij Hookeiland snorkelen. Aangekomen bij Hookeiland bleek al snel dat de regen die gisteren avond is gevallen het water vrij troebel heeft gemaakt. Maar toch snorkelen, er was zeker koraal en vissen te zien maar het water was vrij melkachtig. Jammer maar komt goed next time. Omstreeks 11 uur zijn wij naar Whitehavenbeach gevaren waar we op het strand hebben geluncht. Heerlijk weer 32 graden al, mooi wit zand net bakpoeder zo fijn. De zand is eigenlijk kwarts en is totaal niet warm aan de voeten. Na de lunch nog effe lekker gezwommen in het kristal heldere water. Omstreeks 14.00 uur heb ik nog een bush wandeling gemaakt naar de andere kant van het eiland en nog enkele hagadissen gespot. Omstreeks 14.30 uur zijn wij naar Hill Inlet gevaren. Ik kan niet beschrijven hoe mooi het daar was maar kan zeggen dreams come true. Omstreeks 16.00 uur terug naar de haven waar wij met een heerlijk en moe gevoel van de boot af zijn gestapt.

Van Sarina naar Airlie Beach

Goeiemorgen, vanmorgen weer vroeg op 5.30 uur ( is normaal hier en uitslaper ben ik niet) vandaag reisje van 175 km voor de boeg naar Airlie Beach. Omstreeks 8.30 uur weggereden, rustige route op zich, is zaterdag dus weinig verkeer. Omstreeks 11.00 uur in Airlie Beach. Zo nu eerst maar even wat boodschappen doen vlak naast de camping Seabreeze waar wij enkele dagen verblijven. Om 13.00 uur ingecheckt en de camping beetje verkend, zeer zeer mooi ingericht met zwembad, planten en zeer luxe douche gelegenheid. Om 14.00 uur effe rondje gemaskt langs het strand en effe gekeken bij een paar vissers in de haven. En wat gaan we morgen doen? We hebben geboekt een dag trip naar de White Sundays, Whitehaven Beach, Hill Inlet,Hayman of Hook Island compleet met eten en drinken. Er zal ook gesnorkeld worden op het Great Barrier Reef, wat een droom is dat toch? Morgen, zondag dus worden wij opgehaald om 8.10 uur en zullen rond 17.00 uur terug zijn. Als alles lukt wil ik overmorgen een halve dag gaan zeevissen met een charterboot op allerlei soorten vis dat leeft rondom het rif. Word vervolgd. Tot morgen. ?

Van Kinka Beach naar Sarina

Vanmorgen om 7 uur opgestaan, ontbijt, inpakken en wegwezen. Vandaag staat als eerste op het programma, Cooberriepark in Yeppoon. In Cooberriepark zitten verl kangaroes die je mag voeren en verschillende koala's. Het park op zich was verouderd maar toch mooie dieren te zien, o.a. krokodil, kakatoes, dingo, kangaroes, slangen, hagedissen en natuurlijk koala,s. Na een uurtje te hebben rond gelopen heb ik gevraagd of het nu kon met een koala op de arm op de foto ( normaal is dat tegen 13.00 uur) aangezien we toch nog een dikke 350 km wilden rijden om in Sarina asn te komen voor het donker. De jongen aan de balie zei dat het ook om 11 uur kon aangezien we weg wilden en niet konden wachten tot 13.00 uur. Om 11 uur Marina met de koala op de foto, en tevens nog voor vertrek de kangaroes gevoerd uit de hand, om en al een leuke belevenis. Zo nu door naar Sarina. Na dik 4 uur te hebben gereden eindelijk in Sarina asngekomen op Amstrong Beach Caravan Park, plaatsje pal aan zee. Nu lekker chillen met een pilsje en ik zeg tot later.

Great Keppel Islands

Vanmorgen vroeg uit de veren op programma staat, adventure cruise to the Keppel Islands. Omstreeks 8.15 uur aanwezig in de haven van Bay Harbour Yeppoon. Eerst maar eens een praatje gemaakt met schipper hoe het weer zou worden vandaag. Deze zei dat het flink waait op zee en golven van 3.5 - 4 meter zouden zijn. Voor de de rest zouden wij in een baai liggen en zou daar rustig zijn. Dus maar geboekt en daar gaan we. Op de boot was nog een groep van 10 Thailandse kinderen en 1 leraar aanwezig. Het uitvaren kon beginnen. Eenmaal op zee werd het toch wel vrij heftig met de golven van 4 meter hoog. Enkele kinderen waren vrij stil van zeeziekte en Marina ook. Aangekomen op de plek werden wij op het strand afgezet en konden genieten van het mooie blauwe warme water. Zo nu eerst eens de snorkel op en effe testen hoe dat voelt. Het snorkelen ging niet slecht moet ik zeggen is gewoon een kwestie van rustig in en uit ademen. Omstreeks 12.30 uur werden wij weer aan boord gehaald om te lunchen, bbq, salades, brood en veel fruit. Na de lunch vaarden we naar een baai om te gaan snorkelen, helaas moest de schipper uitwijken naar een andere baai i.v.m te veel wind en golven. Eenmaal aangekomen zag je het rif liggen. We werden met een bootje afgezet aan land. Na uitleg hoe te snorkelen het water in, flippers aan en onderwatercamera mee, kijken of hij goed werkt. Het begin van het rif was niet zo mooi maar verder op was het toch wel mooi. Veel gekleurde vissen, koraal in alle maten en soorten gezien, zeer mooie belevenis. Na ongeveer een uurtje moesten we weer aan boord. De schipper wilde nog even Boom-Netting gaan doen. Dit is een net achter de boot waarin je jezelf kan vast pakken en door de boot in het water word voortgetrokken. Zelf heb ik het niet gedaan maar de kids allen wel, zeer leuk. Omstreeks 15.45 uur zijn we weer naar de haven gevaren en in een iets rustiger vaarwater veilig aan land gekomen